petak, 18. rujna 2009.

Marija Bistrica

Prošli vikend mi je bio ispunjen raznim događajima. U subotu je ženski zbor su pratnji tamburaša nastupao u Dubravi kao gosti KUD-a Valentinovo i naravno taj dan sam zaboravila fotoaparat. Što mi je vrlo žao. Nedjelja je počela buđenjem u 5 sati, jer je trebalo obuči petero djece i na kraju samu sebe. Predhodni dan sam četir i pol sata peglala te sve nošnje, a pošto je bilo vruče, osjećala sam se kao u sauni. Ja sam se počela spremati u pola šest, da mogu ostale oblačiti. Dakle moja kćer se je jedva ustala u 6 sati i krena sa oblačenjem. Dogovoreno je da dvije male švelje i jedan dječak dođu u pola sedam, a u to vrijeme sam i sina probudila, jer muškima treba ipak manje vremena da se obuku. Uspjela sam ih sve spremiti do 7.50, a tada smo krenuli po moju gošću iz Poljske.
To je priča za sebe, mi smo se slučajno upoznale, najvjerovatnije preko neke spam poruke, ali kako je ona rekla da smo se morale upoznati. Ona je turistički vodič i dobro govori Hrvatski, pa joj je ovo hodočašće bilo zanimljivo. Taj dan sam ponjela fotoapart sa rezervnim baterijama, ali nešto je pošlo po zlu i nijedne nisu radile. Kupila sam na Bistrici nove, ali aparat je i dalje odbijao raditi. Jako sam žalosna što to nisam uspjela poslikati. Vrijeme je bez obzira na kišicu bilo dobro, jer nam nije bilo prevruče. Djeca su nakon mise bila vrlo živahna, pa sam trčkarala za njima u potrazi za suvenirima. Na povratku kada sam došla u bus, naprosto sam klonula od umora. Sve u svemu bio je to jedan prekrasan dan.
U ponedjeljak sam sa mojim malim šveljama imala radionicu, na temu Europskog tjedna mobilnosti. Oslikavale su ovaj put platnene vrečice, koje bi svi ekološki svjesni ljudi trebali koristiti umjesto PVC vrečica.Uglavnom mogu konstatirati da je nova sezona uveliko počela, pa idemo dalje u nove aktivnosti.

Broj komentara: 5:

huana kaže...

Kao što bi rekla tvoja prijateljica iz poljske,nije ti bilo suđeno poslikati.žao mi je,al ipak ti ostaju uspomene,a naposljetku,zbog toga si i bila tamo...

jubistacha kaže...

Vau, koji dnevni raspored. Svaka čast na održavanju takvog rasporeda. Šteta zbog slika, biti će valjda drugi put.

Unknown kaže...

@ hanci - a eto stvarno nije bilo suđeno
@ jubistaca - a raspored mi je ponekad stvarno dinamitan

romantales kaže...

Proščenja na Bistricu sjećam se iz djetinjstva, kada su moji autom (tek kupljenim) odveli baku. Najviše su me se dojmili bokci bistrički, tek tada sam shvatila značenje kad vele da je netko "kak' bogec bistrički"

Vidim da je tvoja jesenska shema već započela punom parom, pa da ti poželim uspješni nastavak radova s tvojim malim veziljama.

Unknown kaže...

Još uvjek ima tam bokcih. I meni se vračaju sjećanja na te dane. Što se tiće jesenskog rasporeda, već radimo punom parom.