četvrtak, 14. srpnja 2011.

Licitari i još jedan oltarnik

U našem Sljemenu odvijaju se mnoge radionice, a ne samo one za izradu narodnih nošnji. Članice ženskog zbora, izrađivale su licitarska scrca iz das mase. Srca su ukrašavana sa puno mašte i ljubavi, ali u okviru zadane teme našeg licitara. Postupak je tekao od modeliranja, bojanja osnovnom bojom do završnog ukrašavanja. Sve se je odvijalo u lijepoj i opuštenoj atmosferi uz pokoju pjesmu. Osim licitara, radile su i male šestinske ambrelice.
Sve ovo je rađeno za poklon našim gostima za koncert povodom 115. obljetnice, ali i za druge prigode. Ja nisam učestvovala u samom radu, ali sam im pokazala postupak izrade i ukrašavanja. Pročelnica ženskog zbora Jasenka, iznjela je velik dio ovog zadatka u kojem je izrađeno oko 750 gotovih srčeka.
Za licitare smo se odlučile kao simbol našega grada. Isto to je i šestinska ambrela, koja je uz šklak i lajbek sastavni dio naše šestinske nošnje.


Da baš nisam jako ljena, pohvalit ću se da sam napravila još jedan oltarnik za kapelicu u Mikulićima. Vez je bio vrlo jednostavan, sa uzorkom sa narodne nošnje. Zbog brzine i obaveza nije baš bogat, ali sam ga radila sa puno ljubavi.


Broj komentara: 5:

Tatjana kaže...

Fenomenalno je sve!A tek kišobrani?Mrak!

Anonimno kaže...

Meni su preslatka licitarska srca, a tek kišobrani, ma preslatko!!!! :)))

Roman Tales kaže...

Oltarnik je obično prilično dugačak, tako da je na njemu količinski bilo piuno posla, sve kako musta nije uobičajeno šestinski široka.

Čestitke članicama na svih 750 licitarskih srčeka - to se zove entuzijazam!

Unknown kaže...

Drage moje sretna sam što su Vam se svidjeli ovi radovi.

Anonimno kaže...

waiting for next post