nedjelja, 18. srpnja 2010.

Šestinski dan 2010.

Prošla su puna dva tjedna ja ne stavljam fotogtrafije, niti sam se osvrnula na  ovaj događaj. Kulturno umjetnički program je bio dobar. Mužikaši su odradili svoj posao super, jer se je plesalo i veselilo. Začin večer je bila gospođa Zdenka Kovačićek, koja nas je počastila svojim nastupom, a zna se da je ona vrsna pjevačica i zabavljačica. Švelje su izložile svoje radove, kao što ćete vidjeti iz slika, kojima želim doćarati djelić atmosfere.
Gosti se okupljaju pred početak

Posavski zavičajni klub "Derventsko kolo" čeka svoj red na nastup
Izvorna skupina FA Vrapčanci
cijenim ih zato što rade izvorne stvari bez koreografa koji su uništili ljepotu i izvornost folklora
moje mjesto iza bine gdje brinem o programu i izvođačima
otvorenje ženski zbor uz tamburaše
iz neobičnog kuta, a fotografije imam zahvaljujući voditelju folklora Iveku
hvala Ivek
Tamburaši žmirkaju jer im sunce lupa ravno u oči, ali to im ne smeta da sviraju mogu oni to i žmirečki
stožer u kuhinji i vrijedne kuharice u zasluženom odmoru nakon što su nahranile 200 gostiju i preko 100 članova...... bravo cure
na slici sam još uvijek na nogama i u pokretu

Ako mislite da smo se drugi dan odmarali, gadno se varate. Čistili smo do 16 sati. Tamburaši su podnijeli najveći dio. Trebalo je u subotu složiti i u nedjelju pospremiti 100 stolova i 200 klupa, ali i ostale stvari. Dečki pravi ste muži i ne znam kaj bi mi bez vas. Da zaboravila sam napomenuti da se je u petak slagala tombola, a i to nije baš lak posel. Ovaj put sam prenjela i djelić zakulisnih poslova koje treba obaviti da bi jedna ovakva manifestacija uspjela, a organizirana je do sada 36 puta. Došlo je 8 KUD-ova jer ove godine zbog recesije nismo mogli ugostiti više ljudi. Vidimo se na 37. Šestinskom danu.

4 komentara:

Mare kaže...

hvala ti za fotografije i izvještaj....lijepo je da ima ljudi koji se trude sačuvati što više naše bogate tradicije:)))....
dobro ti stoji fasckl:))))....
pusa:))....

Jolanda kaže...

Draga Gordana,
Bez obzira na malo zakašnjenje sa objavom fotografija i izvješća sa "Šestinskog dana 2010." hvala. Mišljenja sam istog kao i Mare. Uz to se nadam (i uvjerena sam ) da Hrvatska narodna baština i Hrvatski folklor nikada se neće zaboraviti.
Lp
Jolanda

Villa-loredana kaže...

Hvala na takvim slikama, nekako nam se tema mog i tvog posta poklopila, kad stigneš navrati do mene, da vidiš kome sam poklonila NAGRADU. fENOMENALNA SI. LOREDANA.

Anonimno kaže...

Odličan prilog!!!
Pozdrav iz Novalje.