utorak, 11. listopada 2011.

Tužna sam

Uginul je moj najbolji četveronožni prijatelj, As. Nisam mogla ni u snu pomisliti da bum osjetila takvu tugu. Iak je bil ogromni pes, ponašal se je ko da je maleni pesek. Bil je nježan i velika maza, a ja sam ga osobno razmazila. Znala sam ga od milja zvati moj "ružnica", ali to je bilo samo od milja, jer je bil prekrasan i bila sam jako ponosna na njega, iak je bil jako tvrdoglav. Obožavala su ga sva djeca iz ulice i puno odraslih. Nažalost bilo je takvih koji ga nisu volili, a nisu imali razloga.
Kako to obićno biva, odabrao ga je moj sin. Naravno da je obećal da bu se brinul o njemu, al to baš u naravi ni provodil. Oštenil se je u Palanjeku Sisačkom. Jedne subote u veljači 2007. krenuli smo po njega. Znali smo samo da ima 9 tjedana. Nadobudno sam zela kutiju od cipela da ga stavim u nju tokom prevoza. Između dva preostala peseka, izabrali smo njega. Iznenađenje je bila njegova veličina, jer je već tad imal 10 kg. Tokom cijelog puta sam ga držala u krilu. Drhtal je od straha, a ja sam ga celo vreme mazila i smirivala. Na kraju se je nekak uspel opustiti. Od tog časa mi se zavlekel pod kožu i navek bum ga volelea.



Broj komentara: 5:

jubistacha kaže...

Žao mi je Asa. To je ako se ne varam Bernski planinski pas. I moj muž ima jednog takvog. Veliki su, ali su predobri. Sva ga djeca vole. Za odrasne se to ne može reći.

Roman Tales kaže...

Žao mi je Šesti :-(

Tatjana kaže...

Iskreno mi je žao!Ne postoji biće vjerno i dobroćudno kao što je pas...

DEA kaže...

Pa dobro kaj se dogodilo???
Nadam se da ga nije neko otrovao...znam da si pisala da je odlutao...
Sve sam cunjala okolo da vidim da si napisala da se vratio doma...
Znam kak ti je...stvarno pre dobro znam...:(

Unknown kaže...

@ Jubi - da to je Bernski.
@ Romantales - :-(
@ Tatjana - on je bio jako dobroćudan. Sva djeca iz susjedstva su ga dolazila maziti
@ Dea - nestao je u roku 20 min. Viđen je u 6 i 10, a mi smo ga tražili u 6 i 28. Nekaj je drugo u pitanju, ali nismo otkrili kaj.Nađen je oko 80 m od kuće.