srijeda, 21. listopada 2009.

Pula - Hand made fest 2009



Još jedan buran vikend iza mene. Pomalo se već čudno osjećam ak sam cijeli vikend doma. Tri švelje su krenule već u četvrtak popodne s predsjednikom put Pule.Održavao se je 7. Hand made fest. Ovo nam je bio drugi put da smo učestvovale. Štand je morao u petak u jutro u 9 biti složen i početi s radom. Uglavnom one su doputovale i složile naš štand. S obzirom da su one malo ozbiljnije gospođe, svaka im čast na trudu da ga što ljepše ukrase. U petak u jutro je bilo otvorenje i one su bile prisutne. Novinari su ih saljetali. Davale su izjave za radio i novine. Našla sam na netu nekoliko fotografija. Izložba se održavala u Domu branitelja. To je jedno prelijepo starinsko zdanje. Na izložbi je bilo prijavljeno 150 izlagača. Odaziv je bio vrlo dobar s obzirom da se je u Zagrebu održavao Eko-etno i Sajam hrvatskog suvenira. Dobile smo poziv na sva tri događaja, ali evo cure su se odlučile za Pulu. Ja sam krenula u subotu rano ujutro s tamburašima. Taman sam malo došla k sebi nakon viroze, koja još nije skroz prošla. Grlobolja me je i dalje držala, ali obaveze su obaveze. Pula me je kao grad oduševila. Ovo mi je prvi put da sam ju posjetila. Mene inače fasciniraju sve starine, a u njoj toga ima na pretek, samo ja na žalost nisa imala vremena sve razgledati. U nedjelju ujutro imala sam sat vremena za razgledanje. Otišla sam s malim društvom, od hotela Veli Jože gdje smo bili smješteni po obali do Arene, vidjeli sam još slavoluk, teatar, katedralu i maketu grada i to je bilo sve. Jednog dana bi mi bilo drago da sve obiđem kada budem imala vremena.




























Broj komentara: 6:

romantales kaže...

O toj manifestaciji u Puli sam već čula, na žalost nikada ne potrefim takve manifestacije kada sam doma. Sigurna sam da je vaš štand zadobio zasluženu pažnju.

Unknown kaže...

@ Romantales - pa to ti je zato što se pretežno održavaju u rano proljeće ili kasnu jesen. Što se tiče štanda, mislim da smo dobile pozitivne kritike.

jubistacha kaže...

Prekrasan grad, bila sam tamo na početku ljeta. Štand izgleda jako lijepo, jedva čekam da bude neka manifestacija u Zagrebu pa da osobno posjetim vaš štand.

Unknown kaže...

@ jubistacha - uvijek nas možeš doći i ovako posjetiti. Mi radimo u dvorcu u Mikulićima svake subote

Sandra kaže...

Ja kao da živim na drugom kraju svijeta - pojma nemam da ovakvi sajmovi/manifestacije postoje!
Ful se osjecam zatucano!
No, da se pretjerano ne žalim - puno pohvala na trudu!
A organizatoru pitanjce - zašto handmade? Zar nema niti jedna hrvatska rijeć?

Unknown kaže...

@ Sandra- postoji ti puno ovakvih sajmova. Samo ti mene pitaj kaj te zanima. Što se tiče naziva neznam ni ja, ljepše bi bilo da je festival ručnih radova, ali kaj čemo, mi ne odlučujemo.